:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 141
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Плоският данък намалява рязко дохода по граждански договори

Управляващите премахват нормативно признатите разходи за ред професии
Ден след новината, че всички доходи ще се облагат с единна ставка от 10%, дойде и "уточнението", че отпадат нормативно признатите разходи, с които сега се намалява сумата за облагане. Това съобщи вчера зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.



Идеята за плоския данък означавала единна ставка, без други условия около нея. Няма да има и необлагаем минимум. Това на практика означава, че големи групи от населението ще трябва да внасят в хазната по-големи суми, независимо от падането на данъците.

Отпадането на нормативно признатите разходи ще засегне всички, които получават доходи по граждански договори, взимат хонорари, ренти и наеми. В момента земеделските стопани и всички, които преотстъпват авторски права, вадят от облагаемия си доход 70% разходи и после пресмятат дължимия данък. Рибарите и тези, които имат доходи от горско стопанство, сега имат 60% признати разходи. Засегнати ще са също актьори и певци, които приспадат 50% от дохода си преди облагането. Хората със свободни професии сега имат 35% признати разходи, а шефовете на предприятия, които взимат пари от участието си в контролни или управителни органи - 10%. Доходите от наем сега също се намаляват с 20%. Ако идеята на управляващите се приеме, всички тези разходи няма да се приспадат от облагаемия доход и върху тях ще се плащат десятък. Сметките показват, че ако например сега един актьор от участието си в представления вземе 7000 лв. за една година, 50% или 3500 лв. му се признават за разход. Върху останалите той ще плати 230 лв. данък. Ако се приемат промените обаче, същият актьор ще трябва да внесе в хазната 700 лв.

Според финансиста Емил Хърсев още не е ясно какво точно имат предвид управляващите с изказването, че отпадат нормативно признатите разходи. "Законът е за облагане на доходите, а не на разходите", каза Хърсев. Той обаче подчерта, че вероятно става дума за заместване на нормативно спуснатите разходи с доказване на реални разноски. "Ако идеята е всеки да си води счетоводство и да доказва истински разходи, вместо да се приспадат еднакви проценти на калпак в определени категории свободни професии, аз я приветствам," заяви финансистът.

Заради отпадането на необлагаемия минимум, премахването на нормативно признатите разходи и изсветляването на доходите управляващите не очакват празнота в хазната от приходите от ДОД догодина, обясниха депутати.

Хората с доходи между 200 и 350 лв., които ще бъдат засегнати негативно от въвеждането на плоския данък, са между 800 000 и 1 милион, съобщи зам.-председателят на социалната комисия Петър Мръцков от БСП. Затова тези от тях, които работят в бюджетния сектор, ще бъдат компенсирани с вдигане на заплатите от 1 януари с размера на допълнителния данък, който трябва да платят. За работещите в частния сектор проблемът ще бъде решаван в рамките на социалния диалог.
235
16698
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
235
 Видими 
30 Юли 2007 23:09
.... зимни приказки ...
30 Юли 2007 23:19
Старши,
не зимни, а предизборни. Черният Петър пак остана в ошашавения от т.нар преход българин. В извадка той е повече от 50 %.
30 Юли 2007 23:22
... Натиснете тук
31 Юли 2007 00:24
Изключително гадна, манипулативна статия, която както обикновено САМО лошите страни на едно решение на правителството. Естествено че плоският данък има негативни аспекти, ако не беше така, досега да беше приет във всички страни. Но никъде не можем да прочетем за положителните страни, например че ще извади на светло част от сивата икономика., и ще опрости процедурата по събирането на данъци. Аз лично съм на граждански договор и съм много довеолен, ако промяната наистина бъде имплементирана. Надявам се единствено да не обложат с единствената ставка и доходите от дивиденти.
31 Юли 2007 00:28
Директно засегнати 1 млн - значи 1 млн засегнати семейства, мин. 4 млн души, а като се прибавят родители пенсионери (често кризисният бюджет е общ...)
???
31 Юли 2007 00:32
Рискована стъпка на правителството. Да се надяваме, че правилно са разчели дългосрочните позитиви и негативи. Да не забравяме, че повечето от "хубавците" са бивши плановици.
31 Юли 2007 00:52
финансиста Емил Хърсев

31 Юли 2007 01:20
това си е чисто полицеиски ход и решаващия удар ще нанесе румен петков
ако това е панацеята на икономиката тогава всички трябва да получаваме държавна пенсия част от БВП и всеки да работи каквото му харесва или да не работи и които е заслужил на края на годината да му се разпределят държавно парични предмени награди нали всички живеем в държава наречена българия в европеиския съюз
примера е като едно семеиство в жилищен блок наречен ЕС и всеки гледа да е учтив със съседите да плащат за ремонт на общите части и всяко семеиство се конкурира със другите да е по добре облечено по добре нахранено по добре обзаведено повече успяли в живота деца по малко разходи повече приходи
с две думи "социялистическо съревнование"
31 Юли 2007 01:27
Дайте да се разберем - близо 1 милион са деклариращите доходи 200-300лв, а не получаващите толкова за месец, защото Закона за данъка за дохода е всъщност закон за освобождаване от данък доход за тоя който е успял да се уреди и прокара там параграфчето да му отвори дупката и пей сърце.
Освен споментите рибари, певци и актьори от данък почти са овободени бубарите, пчеларите и прочие щурцовъди.
Има и още облекчителни екзотики: дарение в полза на социално слаби лица (как ли го доказват), регистрирани вероизповедания (тука се включват всички секти), лица пострадали при кризи (доказва се с бележка от местния шеф на ДПС), бюджетни предприятия, за културата (УРА, разбира се), ораганизации занимаващи се с общополезна дейност (пак УРА, щом скатават данъци, разбира се, че е обществено полезна), стипендии за ученици и студенти (никнат като гъби раздаващи стипендии на принципа аз на твойто, ти на мойто), комуни за наркозависими (много на книга, малко на практика), търговците и контрабандистите с антики и произведения на изкуството, търговците на имоти и парцели и те тожене плащат. И още цял куп изключения и облекчения. Точките на изключенията в закона са до буквата С. Който му се бачка - бачка, плаща данъка като поп и я кара на принципа: "Голям данък, значи голям доход! Догодина да има още по-голям доход и здраве!" Другите нека се гневят в Маймунарника и четат и прелистват параграфчета, да изцоцат нещо от данъчното, та да отидат на едно море като хората.
31 Юли 2007 01:33
Чекайте бре, тоя плосък данък е дъвка за наивници, разлайват кучетата, пред меСните избри, а той ще побърка атакисти и герберисти, чак до парламентарните избори...Простичко казано, "Маняна..." Я, камилата, я камиларя, я султана..., затуй опичайте си акъла за кого ще гласувате...Ха Ха.
31 Юли 2007 02:00
Ако действително отпаднат нормативно признатите разходи бъдещият граждански договор би следвало да се нарича " идиотски".
#
А как точно ще се доказват направените разходи, ако идеята на Хърсев е валидна? Например времето за планиране, подготовка , транспорт и т.н., при извършване на определена дейност.
31 Юли 2007 02:01
Не светла ами направо луминисцираща икономика ще стане
31 Юли 2007 02:38
Както и да наричат един данък "плосък","изпъкнал" или "кръгъл" проблемът опира до до простичкия въпрос: кого облагодетелствува ? В случая е ясно, че т.н. "средна класа" (с доходи 200-300 лв), която аз бих нарекъл драпаща на ръба на мизерията, ще бъде най-ощетена. Още един удар по все по-затъващия в икономическото българско блато българин, целящ да го потопи под повърхността за сметка на все по-богатите. Но на такъв народ друго не му се полага.
31 Юли 2007 05:34
Точно за 10 дена Параванката ви разказа играта на всички..
Първо излезоха досието му , той покри лайното с вестници, който пишеше "Свободни!".. За 1 седмица темата от Ченгето-Президент се промени на Спасението.. После се появиха няколко пожара дето допълнително отвлякоха вниманието..и наляха парички в касите на дървената мафия.. В петък-събота гласуваха Националното предателство в полза на ТУРЦИЯ И ДПС , и още на следващия ден се появи нова тема Н1 - високи пенскии и ниски данъци.. Отново темата за нациаоналното предателство бе успешно потулена..
Ама така е - финансовите интереси на Сава и Гоце повеляват това..
Сега вие продължавайте да се чепкате за глупости....
31 Юли 2007 06:11
Аз като човек който нищо не разбира от икономика и досега се чуди що не осъвременят, например счетоводството - кви са тия дебит, кредит и баланс, бе? Правилно е реституция, проституция, келепир; като човек, който и с математиката е скаран - броя на пръсти, га е по-голямо от десет числото - събувам чорабите, га е по-голямо от двайсет - викам комшиите, и те ги събуват, и седим в кръг на пода, та аз съм за плоския данък. Даваш си десетте процента и ти се махат от главата. Знайш колко. Пък изпъкналия данък - той кофти. Много изпъкнал, бе! Чак стърчи!
31 Юли 2007 06:16
Хубаво си е да си компотентен! Първо си напишеш мнението, после си го четеш и се кефиш. Акъл, бате! Не е кво да е! А за вестниците, европеецо, не се притеснявай. То на Параванката цялата му кариера на вестници се крепи, така че рано или късно ще стъпи отгоре.
31 Юли 2007 06:35
Ами много просто-няма да работя повече по граждански договори!Защо да им пълня гушите?!По-точно пак ще работя, но без договор.Ще ми плащат на ръка
31 Юли 2007 07:22
ако например сега един актьор от участието си в представления вземе 7000 лв. за една година
Аз мислех че ги взимат за едно представление. за 7 бона на година не си струва да го работят това
31 Юли 2007 07:25
В момента земеделските стопани и всички, които преотстъпват авторски права, вадят от облагаемия си доход 70% разходи и после пресмятат дължимия данък.

Я преди да се пишат глупости, малко да използваме главите си по предназначение. Т.е. да се опитаме да мислим.
70% признати разходи. Ми за тези ли хора трябва да плачем. За тези, които плащат данъци върху 30% от доходите, при това НОРМАТИВНО. На кой от нас му признават тези разходи?
При това никой не им пречи на всички изброени по-горе "свободни професии" да си регистрират фирми и да получават съответните облекчения за реално направени разходи.
За плачеме над хонорарите на адвокати, журналисти, хрантутници и про. които и без това не са много малки.
Аз не плача. А вие?
31 Юли 2007 07:28
аз не им вярвам, в група губeщи съм, и е все така сега, защитават се олигарси, етнически далавераджии и масони, другите, излишно са родени
31 Юли 2007 07:39
Зомби,
Да ти помогна в сметката. Много е ясна и проста плоска :
-----------------
[200 лв. - (ДОД + ДОО)] - (ДДС + акцизи) - (Данък сгради + такса смет) -.......=

Редактирано от - Zmeja на 31/7/2007 г/ 07:52:38

31 Юли 2007 07:51
Плоският данък намалява рязко похотта по граждански договори
31 Юли 2007 07:54
То бива, бива ама такова раздвояване като при най-болните комунета нема!
Хем лошо, че не взема, хем лошо че взема!
БАСИ!
31 Юли 2007 08:13
Някой би ли ми помогнал, че не мога да си спомня името на нито една прилично развита държава с подобни системи на облагане?
31 Юли 2007 08:15
В статията на едно място има една важна думичка забутана между другите: ако. И това ми напомни един анекдот:
- Ще се женя!
- Сериозно? И за коя?
- Още не знам, ама аз съм решил.
Та си мисля, дали пък да не оставя обсъждането на булката за когато се появи?


______________________
Четенето е противопоказно - ние знаем защо!

Редактирано от - Графът на 31/7/2007 г/ 08:16:31

31 Юли 2007 08:18
Не е ли по-разумно, хората имащи нужда да изперат големи количества пари, да бъдат обложени с еднократен такъв данък на недоказаните пари, вместо да се лъже обществото?Има значение, дали си амнистиран(отговорността, макар и морална остава у тези , които са го направили)или по подобен циничен начин "пречистен"!!!ПОЗОР!!!
31 Юли 2007 08:37
Графа е много прав, Едно е да искаш второ е да можеш , а трето и четвърто да го направиш-Много добра българска поговорка!!!!!!!!!!
31 Юли 2007 08:46
Хората с доходи между 200 и 350 лв., които ще бъдат засегнати негативно от въвеждането на плоския данък

Тази глупост за 350-те лева като граница продължава да се върти. Толкова ли няма един нормален човек с калкулатор или на лист хартия да сметне, че при 400 лв заплата новата система взема около 3 лв повече от сегашната. Без разлика в данъка са брутни заплати около 470-480 лв и чак нагоре почва да има намаляване на данъците. Не е много приятно да кажеш, че за повечето работещи увеличаваш ефективното облагане на разходите за труд и това отблъсква инвестициите а не ги привлича.
31 Юли 2007 08:47
Идеята за плоския данък означавала единна ставка, без други условия около нея. Няма да има и необлагаем минимум. Това на практика означава, че големи групи от населението ще трябва да внасят в хазната по-големи суми, независимо от падането на данъците
--Елементарно Уотсън, като не може да се вземе от имащите, ще се вземе от тези, които едвам ВЪРЗВАТ двата края!!!!
Между другото, СЕЩАТЕ ли Се ТЕЗИ които гласуват законите в коя КАТЕГОРИЯ СА???
31 Юли 2007 08:54
Браво на СДС (Станишев, Доган, Симеон)Най после едно умно нещо и от тях.Досега губещи бяха работещите в големите държавни и частни фирми особенно висшия инженерен и икономически персонал.При Брутна заплата от 1200лв се внася данък около 200лв.Това са хора на чиито плещи се крепи производството и икономиката в България.Не стига че доста са учили и че доста работят и са честни а държавата ги награждаваше и със солидни данъци а тарикатите дето взимат стока от Илиенци за левче и после я продават за два не плащат данъци е сега ще плащат.10% за всички и няма мърдане.Какво сте се загрижили за бедните.В България бедни няма като изключим някои мързеливи цигани и пенсионерите.Да разбира се трябва да се прави разлика между обявените и истинските доходи.Ако обявените бяха равни на истинските щеше ли да има това банково кредитиране и този строителен бум.Как се купува апартамент за 70000евро с две заплати от 400-500лв и се живее с остатъка.Дайте да не се лъжем.Не ме интересуват адвокати лекари счетоводители и артисти.Това са най големите мошеници и досега не са плащали нищо а само реват от мизерията в болниците е сега ще плащат.Най после едно справедливо нещо в нашата страна.Ако го направят ще гласуваме цялата фамилия за тях 10 гласа обещавам.Оттук нататък никакви идеологии този който ми защитава интереса и работи за мен гласувам за него.Този който строи магистрали заводи оправя улици и въвежда ред в страната този който спира социалните помощи на мързеливите и тарикатите и сваля данъците и осигуровките.Това е моя човек
31 Юли 2007 09:07
ppetrov66,
За попадението: СДС (Станишев, Доган, Симеон)
31 Юли 2007 09:18
Аз така и не разбрах що пришивате непрекъснато плоския данък към премахването на необлагаемия минимум, кой пусна тая глупост и сега всеки мисли в категориите:
или плосък данък и няма необлагаем минимум, или...
На първа страница на вестника в анкетата са разделили двете пера.
Имаме плосък данък.
Имаме необлагаем минимум, над който тръгва плоският данък.
Що всички се хлъзнахте по тая плоскост едното да е за сметка на другото, това, че тиквите са го измъдрили така, не значи, че е вселенски закон. Просто е закон, измислен от тикви и по тикварски.

_________________________________
ДЪРЖАВАТА ТОВА Е ФАРС - http://www.kaily.dir.bg
31 Юли 2007 09:33
.
Този ход е голям удар за свободните професии. Но комунистите ги мразят открай време именно защото са свободни, а не роби като тях.

-----

Прочетете пътеписа "Едно лято в Германиа" на сайта:
http://blog.360.yahoo.com/pavel_st_georgi ev/ [къш паузата]



Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума (т.1.6)

Редактирано от - bot на 31/7/2007 г/ 09:36:35

31 Юли 2007 09:43
Ако си спомняте, навремето имаше подобна фанатична, животинска, изродска съпротива срещу валутния борд от същите среди, които сега се опъват на плоския данък. Накря противниците на борда (дефакто мафията, чрез своите маши - синдикални лидери и псевдоинтелектуалци) бяха изгорени с огнепръскачката на МВФ като последните японски императорски войници на остров Иво Джима. Да съжалява някой за това? Десет години по-късно може да кажем: Никой! Затова сега е времето подобни облагодетелствани прослойки (ПС. колко печелят синдикатите от комисионни около "ваучерите за храна" - купонна система в 21 век с цел данъчни измами, ха-ха???) да бъдат смачкани като гниди и предсмъртният им вой дълго да оглася нощта!
31 Юли 2007 09:45
кой строи магистралата, една е, кой прибира таксата, и завод до завода мила майнольо, целия спекулативен капитал в новата икономика, на моженето всичко тук е разпределено, имам идея и пичеля, а, ако остана жив
31 Юли 2007 09:48
Здравейте отново уважаеми другарки и другари!
Свърши вече хубавото време. Бързо мина отпуската Бях се зарекъл да не се мотая из форумите... но това е краста, зараза.
И с какво ме изненадвате още от първия ден? - 10 % балтия за най-бедните! БРАВО! Задължително трябва да си ги изберем отново кърлежите от тристранката. И да побързаме защото 95% от населението може да ни изпр евари и да им сроши мръсните глави.
Ние , облагодетелстваните, смятам, че не сме повече от 2 - 3 % трябва да направим всичко за да запазим великолепната тройка!
31 Юли 2007 09:50
Графа е прав Преди да сме видяли закона е рано да го коментираме..
Що се отнася да законно признатите разходи, това си е просто една привилегия за определена категория хора. Може ли някай са обясне, в какво се състои примерно занно признатия 50% разход на артистите. Като си мисля по въпросния приме с тях, той по нищо не се различава от тоя на шивачката (примерно). Въпросните привилегии, шрябва да се премахнат. Който има приходи извън заплатите си да си води нормално счетоводство и да си даказва разходите. Ама ха де , и счетоводителите трйбва да печелят от нещо. Не че съм счетоводител, но съм чувал от видяли и патили, че добрите счетоводители вадили много добри пари, някаде другаде, където няма "законно признати разходи" Халал да им са
31 Юли 2007 09:59
belchev, Добави и приемането на еврото. Кампанийка и срещу него върви с апокалиптични предсказания - как щели да се вдигнат цените с 300-400%, да дойдат тия от ЕЦБ да ни откраднат добитъка и да ни .... жените (или обратното)

_______________________
Можеш ли да докажеш на човек, видял розови слонове, че те не съществуват?
31 Юли 2007 10:00
Драги Форумци, не разбирам за какво се "препирате", на какво се чудите?...Принципният извод винаги е следният: За каквото и да говорят в парламента и правителството, да знаете, че става въпрос за пари...




_________________________________________ _
Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
31 Юли 2007 10:00
При депутатите нямаше ли нещо такова като нормативно признати разходи?
31 Юли 2007 10:06
Хората с доходи между 200 и 350 лв., които ще бъдат засегнати негативно от въвеждането на плоския данък, са между 800 000 и 1 милион ...

Продължава се с разпространението на тези две лъжи:
Първата лъжа - всички облагаеми с ДОД суми до 375 лева месечно ще имат по-висок ДОД при плоския данък от 10%, а не до 350 лева при това не става дума за доходи, а за облагаема с ДОД сума. Месечния доход е по-висок, защото първо се плащат разните осигуровки и чак после останалата сума се облага с ДОД. По сегашния размер на осигуровките всички, които имат доходи до 428 лева и някакви стотинки ще плащат по-висок ДОД, а не до 350 лева както масово ни лъжат.
Втората лъжа - колко са хората, на които ще се намали дохода? Едно е да се смятат с заплата до 350 лева, друга е реалността - с заплати до около 420 лева. Затова засегнатите са примерно около 2 милиона, а може би и повече.
31 Юли 2007 10:07
На Запад критикуват плоския данък. Натиснете тук
31 Юли 2007 10:17
lвсенародна радост се лее из улиците, и те чистички, изпрани и алармите весело ми пеят, даже гравитацията друга е, ура и пак наприед с плосък мозък
31 Юли 2007 10:17
belchev, едно нещо е съпротива, друго нещо е трезвия поглед. Плоският данък го пропагандираха определени среди с идеята, че никога няма да стане. Просто удобен начин да показваш Светия Граал и да сочиш с пръст виновници за неслучващи се чудеса. Сега яростните агитатори (особено соросчетата) уплашено почват да бият отбой, но написаното от тях отдавна си стои. Риториката е добро нещо за сцена, за икономиката е коректно да се говори с числа. Когато ефективното ти облагане на разходите за труд на средната заплата се качва от 30 на 33% това насърчава ли инвеститорите? Финансовите ги насърчава (заради по-ниския реално данък), за останалите е въпроса? С аргументи от реториката се ходи на избори, за инвестиции се гледат числата.
31 Юли 2007 10:18
XYZ с такава стръв се хвърли срещу плоския данък, че ще рече човек, че е лично засегнат.
Хайде успокой се, на държавните служители ще им дадат компенсации. Така поне обеща "вашият" министър. Ама май чепикът те стяга за друго: как "богатите" ще намажат, а пък бедните - не. Ами много просто, т.нар "богати" с 1000-3000 лв. заплата са си ги изкарали. Това, което им "дават" са си техни пари, всъщност не им го взимат.
Това е добра новина, няма да дерат наистина работещите в България.
31 Юли 2007 10:23
Плоският данък е просто нещо.
Сложно е да се вземе решение за въвеждането му!
По елементарната причина, че на практика това е един от най-радикалните икономически инструменти на ДЯСНАТА икономическа практика.
В същността си въвеждането на плосък данък обявява ПЪЛЕН ОТКАЗ на управляващата партия от социална ориентираност на фиска, като освобождава заможната част от обществото от данъчното бреме, чрез което се преразпределя определент процент от обществените блага в полза на социалните аутсайдери.Идеята е, че освободените значителни средства ще бъдат пренасочени в полето на инвестициите, което ще доведе до тласък в икономиката.Допълнителният ефект е "изсветляването" на част от сивата икономика, която ще предпочете да плаща плоския данък, вместо да харчи повече пари за укриването му!
Целият проблем е в това как една на думи "лява" партия, като БСП/К/, барабар с Д/П/С, ще обяснят на аутсайдерския си електорат решението си
Това трябва да стане най-големия цирк в последните години
Защото голата истина е, че толерирайки заможните, държавата ИЗХВЪРЛЯ НА БОКЛУКА социално непълноценните си граждани!.............
Всъщност - "обясненията" вече започнаха - 10-те % на пенсионерите са само началото на демагогските действия на левите капиталисти [/u]
31 Юли 2007 10:31
С плоския данък държавата:
1. Намалява разходите, които плаща за собствените си служители /държавните/ с 50%. / в момента ДОД за средна заплата от 500 лв. е 22%/
2. Прави жест към чуждите инвеститори /инвестициите в страната спадат драстично/, които плащат пълните данъци на работниците си, като им намалява драстично разходите за ДОД.
3. Принуждава работодателите да вдигнат заплатите за да изравнят доходите на работниците поне с нивото преди плоския данък, като от това увеличение се очаква значителни постъпления в хазната.
***
Всъщност логиката на правителството е елементарна. И тъй като турците командват в това правителство те хората си върнаха десятъка... Както едно време...
Ма не е лошо ...
31 Юли 2007 10:37
Нещо се забатачихте...
ДОД не е всичко, което се удържа от гражданите на трудов договор - има и др. отчисления...
Я да си ги припомним: - задължителни осигуровки няколко вида и по няколко направления, задължителен членски внос за КНСБ или "Подкрепа"(цицат и те, иначе синдикални права "клас" и доп.отпуск тц, липсват), задължителни застраховки по месторабота...
Има и други, за момента не се сещам.
"Нето" заплатка =
31 Юли 2007 10:54
Не е лошо да погледнем какво се е писало преди по темата.
Икономисти защитават “десятъка”
Опровергават главния ковчежник, при 10% плосък данък всички доходи ще пораснат
Юлиана БОНЧЕВА

Натиснете тук
31 Юли 2007 10:55
Cruella de Vil,
както обикновено си много далеч от истината.
*
Ако пак не си разбрала - в случая хванах едно изказване от статията и го разнищих, защото ми омръзна да ме лъжат в очите. На някои им харесва да ги лъжат, но явно така е при демокрацията.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД